Selecteer een pagina

Een ooglidcorrectie ook wel Blepharoplasty genoemd in de medische wereld is een correctie aan het ooglid. Deze operatie verwijdert overige huid, spier en vet  onder het ooglid. Als je ouder wordt worden je oogleden wijder en de spieren die de staat van je oogleden onderhouden worden zwakker. Als resultaat kan er vet ontstaan onder je oogleden waardoor je wallen onder je ogen krijgt. Naast dat je er ouder uit gaat zien als je wallen hebt, kan het ook nog een negatief effect hebben op je zicht. Als je een ooglidcorrectie laat doen kan je dit tegengaan. Om te weten of zo’n correctie wat voor jouw hebben we in deze blog beschreven wat je over deze ingreep moet weten.

Het ouder worden van het ooglid

Als de huid ouder wordt verliest het zijn elasticiteit. Het ontbreken van elasticiteit op zekere leeftijd en de druk van zwaartekracht naar beneden zorgt ervoor dat huid zich onder en boven het ooglid gaat verzamelen. ‘Hopen’ met huid zorgt ervoor dat je rimpels en wallen krijgt. Boven het ooglid kan deze ophoping van huid ervoor zorgen dat je slechter ziet. In dit geval kun je ooglidcorrectie vergoed krijgen van de verzekering.

Wanneer ben je een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie?

De beste kandidaten voor ooglidcorrecties zijn mensen die in een goede gezondheid verkeren en realistische verwachtingen hebben. In de meeste gevallen wordt een ooglidcorrectie pas aantrekkelijk boven de 35, maar het kan ook zo zijn dat wallen onder de ogen in de familie zit, dan kan het ook zo zijn dat je een ooglidcorrectie voor je 35e wilt. Een ooglidcorrectie kan je uiterlijk verbeteren en je zelfvertrouwen verhogen. Maar voordat je je ooglidcorrectie doet is het belangrijk dat je met de chirurg je doelen bespreekt.

Is het effect van een ooglidcorrectie permanent?

Het effect van een bovenooglidcorrectie kan 5 tot 7 jaar blijven zitten. Een onderooglidcorrectie hoeft meestal niet nog eens te gebeuren, deze blijft permanent. Maar het is natuurlijk wel zo dat net als de rest van je lichaam, je ogen ook gedurende deze tijd ouder worden.

Hoe werkt een ooglidcorrectie

Een ooglift duurt zo’n 2 uur als je zowel het bovenooglid als onderooglid laat doen. Je krijg lokale verdoving rondom het oog. Als je beide ogen laat doen zal de chirurg waarschijnlijk eerst de bovenoogleden doen. Dan maakt de chirurg kleine sneetjes waar de natuurlijk lijnen van oogleden zitten en hij verwijdert dan overtollig vet en huid. Daarna sluit de chirurg de sneetjes door middel van kleine hechtingen. Bij een operatie voor het onderooglid maakt de chirurg een sneetje in het onderooglid om vet te verwijderen. Deze sneetjes zijn dan zo klein dat hechting niet nodig is.