Selecteer een pagina

Als je gewend bent om regelmatig massages te krijgen, vraag je je je waarschijnlijk af of je na je borstvergroting weer op de massagetafel kan liggen. Maar net als bij veel van je normale activiteiten moet je na een borstvergroting je massageroutine weer rustig aan oppakken. In dit blog leggen we je graag uit waarom.

Periode na een borstvergroting

Om blijvende resultaten te garanderen, is het van cruciaal belang dat je na een borstvergroting niet langer dan een paar minuten op je buik ligt. Hierdoor kunnen de incisies volledig genezen zonder al te grote druk uit te oefenen op de incisies. Wij raden je aan om na de operatie massages gedurende minstens 6 weken te mijden.

Wanneer borstimplantaten in het lichaam worden geplaatst, vormen de borsten een natuurlijke “capsule” van weefsel om hen heen. De capsule fungeert als een interne beha die de structuur van het implantaat in stand houdt en op zijn plaats houdt. De ontwikkeling van de capsule duurt ongeveer 6 weken.

Zodra de capsules zich hebben ontwikkeld en de implantaten stabieler zijn, is het veilig om weer op de buik te liggen of een massage te ondergaan. Voor de 6 weken zijn de capsules nog vrij delicaat en gemakkelijk te beschadigen. Het is heel belangrijk om je borsten alle tijd te geven die ze nodig hebben om goed te genezen.

Alternatieven

Er zijn echter alternatieven. Niet alle massages vereisen dat je op je buik ligt. Je kunt genieten van een massage die zich richt op je benen, armen en hoofd. Ervaren massage therapeuten zullen je met plezier tegemoetkomen door je op je rug te plaatsen. Zelfs wanneer je op je rug ligt, is het een goed idee om je massagetherapeut te vragen om geen druk op je schouders en borst te leggen.

Dezelfde overwegingen gelden ook voor andere behandelingen. Fysiotherapie, huidverzorging voor je rug en zelfs sommige medische procedures waarbij je op je buik moet liggen, moeten allemaal worden uitgesteld tot ten minste 6 weken na je operatie.