Selecteer een pagina

Het is belangrijk om je lichaam en je geest goed te ontspannen. Lekker en voldoende slapen is belangrijk iedere dag. Een moment van ontspanning ook. Voor mensen met een lichamelijke beperking is dit vaak moeilijk. Het is moeilijk om op de juiste plek te komen en daarnaast kan de toegang tot gebouwen ook een belemmering vormen. Er zijn gelukkig genoeg ontspanningsmomenten voor mensen met een lichamelijke beperking. In huis kan men een traplift kopen om naar boven te gaan en weer naar beneden. Het is zo mogelijk om een speciale hobbykamer te maken.

Een hobby in huis

Het is goed om een hobby in huis te hebben om ontspanning te krijgen. Een kamer waar je gaat breien, naaien, kleren maken of bijvoorbeeld om kanaries of duiven te hebben. Er zijn veel hobby’s die je in huis kunt doen. Ook een kleine bibliotheek aanleggen kan zorgen voor veel ontspanning. Foto’s maken en bewerken is ook een boeiende hobby. Hiervoor een eigen kamer hebben is zeer fijn. Het is een ware aanwinst en een genot voor iemand met een lichamelijke beperking om een eigen kamer te hebben waar je jouw hobby kunt uitvoeren.

Lekker zwemmen

Het is goed om ook te gaan zwemmen. Organiseer hierbij het vervoer op de juiste manier om er iedere keer weer te komen. Vervolgens moet je met het zwembad afspraken maken wie je gaat helpen als je er bent. Of je moet een goede kennis hebben die je begeleidt in het water. Het is zeer ontspannend en prettig.

Naar de bioscoop

Een andere vorm van ontspannen en entertainment is door naar de film te gaan. Er draait altijd wel een mooie en goede film waar je van kunt genieten. Het is mooi om de nieuwste films in de bioscoop te bekijken. Hier kun je er optimaal van genieten met de geluidseffecten en het grote scherm.