Selecteer een pagina

De laatste tijd is chiropractie sterk in opkomst. Een tijdje geleden was er dan ook in het nieuws dat er in Nederland een tekort is aan deskundige en opgeleide chiropractors. Er zijn verschillende redenen dat steeds meer mensen op bezoek gaan bij een chiropractor. In deze blog vertellen we je waarom chiropractie zo in opkomst is en waarom steeds meer mensen zich laten behandelen door een chiropractor.

Bevorderen van de algehele gezondheid

Veel mensen hebben baat bij chiropractische behandelingen. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen zich laten behandelen door een chiropractor. Het is de rol van een chiropractor niet alleen om lichamelijke klachten te verhelpen, maar ook om een optimale gezondheid voor de patiënt te realiseren en te behouden. Dit maakt het dat steeds meer mensen een chiropractor bezoeken, ook zonder lichamelijke klachten. Zo kun je dus ook chiropractische behandelingen ondergaan ter preventie van lichamelijke klachten en voor de optimalisatie van de algehele gezondheid.

Chiropractie is niet gevaarlijk

Chiropractie is absoluut niet gevaarlijk. Wel is het van belang om chiropractische behandelingen te laten uitvoeren door een ervaren en goed opgeleide chiropractor. Door een lange en zeer goed aangeschreven opleiding op het gebied van chiropractie, weten chiropractors precies wat er nodig is om blokkades op te heffen en de zenuwen te stimuleren. Goed opgeleide chiropractors zijn vaak te herkennen aan meerdere lidmaatschappen, certificaten en diploma’s. Zo zijn de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en Stichting Chiropractie Nederland (SCN) twee toonaangevende partijen op het gebied van chiropractie in Nederland. Bekijk dus goed of de chiropractor is aangesloten bij zowel de NCA als SCN.

Geen gebruik van medicijnen, injecties of operatieve ingrepen

Een voordeel van chiropractie is dat er geen medicijnen, injecties of operatieve ingrepen gebruikt worden. Veel mensen gebruiken helaas allerlei injecties en medicijnen om de pijn weg te nemen. Belangrijk is het om te weten dat dit de pijn voor even stilt, maar het de pijn en klachten uiteindelijk niet wegneemt voor de langere termijn. Met chiropractische behandelingen worden lichamelijke klachten wel verholpen en streeft de chiropractor ernaar om de klachten niet weer terug te laten komen. In verschillende consults geeft hij of zij uitleg en advies voor uw levensstijl om niet alleen een optimale gezondheid te behalen, maar ook te behouden.

Chiropractie is geschikt voor iedereen

Het mooie van chiropractie is dat iedereen ervoor in aanmerking komt. Niet alleen volwassenen met lichamelijke klachten komen in aanmerking voor een chiropractische behandeling, maar ook gezonde volwassenen die een optimale gezondheid willen behalen en behouden. Ook kinderen, zwangere vrouwen en ouderen kunnen veel baat hebben bij chiropractie en zijn dus van harte welkom voor een chiropractische behandeling.