Wanneer je een bedrijf hebt, is het verplicht om een of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Dit zijn in principe medewerkers die gewoon aan het werk zijn bij jou in het bedrijf, maar ze hebben een extra cursus gedaan zodat ze zich bedrijfshulpverlener mogen noemen. Het is erg belangrijk dat je in dienst hebt, want ze vervullen belangrijke taken die levens kunnen redden. Een bhv opleiding is interessant en waardevol. We nemen het hoe en wat met je door in deze blog, dus lees snel verder.

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Wanneer we het hebben over een bedrijfshulpverlener, dan is dit een medewerker die een cursus gedaan heeft en allerlei vaardigheden eigen gemaakt heeft die van pas kunnen komen wanneer er een calamiteit op het bedrijf zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan een beginnende brand of iemand die gewond geraakt is en eerste hulp nodig heeft. Ook is het mogelijk dat wanneer het bedrijfspand ontruimd zou moeten worden, de bedrijfshulpverleners assisteren met het evacueren van de mensen.

Wat kun je doen om de veiligheid in je bedrijf te verbeteren?

Het is allereerst erg belangrijk om de arboregels te kennen die binnen je bedrijf gelden. Dit is wettelijk verplicht en wanneer je een keuring zou krijgen en je voldoet er niet aan, dan heb je een probleem. Ook wanneer je geen keuring krijgt en er een ongeval plaatsvindt doordat jij je niet aan de arboregels gehouden hebt, dan ben je de pineut want dan ben je zeker als werkgever juridisch aansprakelijk.

De tip is dan ook je aan de arboregels te houden en verschillende veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Zo is het binnen en buiten een bedrijf erg belangrijk dat het duidelijk is waar gevaarlijke voertuigen rijden en waar je als voetganger veilig kunt lopen. Zorg ook voor voldoende brandblussers en branddekens. Werk je met gevaarlijke stoffen? Dan is het erg belangrijk om zuurkasten, brandkasten en lekbakken in je bedrijf te integreren wanneer dit logischerwijs noodzakelijk is.

Lees meer over gezondheid in de verschillende blogs die we voor jou gepost hebben.

Pin It on Pinterest