Goede voeding is essentieel voor het beschermen van je gebit. Gerechten met calcium, eiwitten en fosfor zorgen bijvoorbeeld voor sterkere tanden. Ook zijn vitamines cruciaal: deze helpen je met het voorkomen van ontstekingen en andere irritaties. 

Sterke tanden krijg je zo!

Suikers kunnen je tanden flink beschadigen. Met name snoep en frisdrank bevatten veel suiker waardoor het risico op gaatjes wordt vergroot. Suiker wordt in je mond namelijk omgezet tot zuur wat het tandglazuur behoorlijk kan aantasten. Om je gebit te beschermen is het beter om een hoge hoeveelheid suiker te vermijden. 

Wat kun je dan wel eten? Er zijn gelukkig genoeg voedingsmiddelen die juist je tanden ondersteunen in plaats van beschadigen. Zo is het belangrijk om veel vitamines binnen te krijgen om ontstekingen tegen te gaan. Met name vitamines A, D en K2 zijn van belang. Verder zijn calcium en magnesium essentiële factoren in het creëren van sterke tanden. Deze middelen vindt je onder andere terug in vlees, vis en noten. 

Last van angst voor de tandarts?

Ondanks dat gezonde voeding veel kan betekenen voor het onderhouden van je gebit, is het ook van belang dat je twee keer per jaar een bezoekje brengt aan de tandarts. Helaas zijn er veel mensen bang voor de tandarts waardoor ze deze richtlijn vaak niet nakomen. Omdat tandartsen zich bewust zijn van dit probleem, heb je nu bijvoorbeeld angsttandarts Amsterdam. Deze praktijken richten zich speciaal op patiënten die bang zijn voor de tandarts. Bij angsttandarts Amsterdam hebben de behandelaars training gehad om mensen te helpen die een grote drempel over moeten om de tandarts te bezoeken. Hierbij wordt jouw comfort als prioriteit gezien. 

Bij een angsttandarts Amsterdam nemen ze meer tijd voor je vergeleken met een standaard praktijk. Ze begrijpen dat je het lastig vindt om het bezoek te brengen en zullen ervoor zorgen dat je volledig op je gemak bent voordat de behandeling begint. Als dit iets is waar je tegenaan loopt, ga dan eens kijken bij een angsttandarts Amsterdam. Deze angsttandarts Amsterdam zit niet alleen in de Randstad gevestigd, maar vind je tegenwoordig steeds vaker door heel Nederland verspreid. 

Pin It on Pinterest