Tegenwoordig hechten we steeds meer waarde aan een mooi en stralend gebit. Daarom worden facings steeds populairder, die zorgen er namelijk voor dat je gebit er altijd prachtig uitziet. Voordat je je facings laat plaatsen, bijvoorbeeld bij Tandarts Utrecht, is het verstandig dat je weet wat het precieze effect is. In deze blog lees je alles wat je moet weten over facings.

Wat zijn facings?

Een facing is eigenlijk een soort beschermlaagje op je tanden. Het kan voorkomen dat er een stukje van je tand afbreekt of dat je tanden verkleuren. In beide gevallen bieden facings een oplossing. Ook voor het opvullen van spleetjes of het maskeren van scheve tanden kun je facings laten plaatsen. Je hebt twee soorten facings: composiet en porselein. Composieten facings zijn relatief goedkoop en worden binnen een dag geplaatst. Ze verkleuren wel sneller dan porseleinen facings en gaan minder lang mee. Porseleinen facings staan bekend om de natuurlijke uitstraling. Ze gaan langer mee dan een facing van composiet en is minder gevoelig voor verkleuring.

Hoe verzorg je je facings?

Facings blijven 10 tot 30 jaar goed, dit is afhankelijk van hoe goed je je gebit verzorgt. Je verzorgt je facings gewoon zoals je ook met je natuurlijke tanden zou doen. Minimaal twee keer per dag poetsen, flossen en twee keer per jaar naar de tandarts of mondhygiënist te gaan. Je facings worden dan goed gecontroleerd en schoongemaakt.

Kosten facings

De kosten van facings hangen af van welk materiaal gebruikt wordt. Zoals in de blog al verteld is, is een composiet facing aanzienlijk goedkoper dan een porseleinen facing. Dit verschil in prijs heeft te maken met de manier waarop de facing wordt gemaakt. De gemiddelde kosten voor een composiet facing bedragen ongeveer €180 per tand. Een porseleinen facing kan wel oplopen tot €280. De exacte kosten moet je uitrekenen bij de tandartspraktijk, want die kunnen verschillen.

Pin It on Pinterest