Gun jezelf in elk geval een massage nadat de letselschade is afgewikkeld

Geplaatst op

Als je betrokken raakt bij een ongeval, dan is dat al vervelend genoeg natuurlijk. Is het ook nog eens te wijten aan iemand anders, dan voelt het dubbel zo naar. Als iemand anders de veroorzaker is van het ongeval, dan kun je letselschade claimen. Dat is een schadevergoeding en een vergoeding voor de kosten die je als gevolg van de aanrijding hebt moeten maken en wellicht nog maakt.

Ook vergoeding voor die heerlijke massages?

Wellicht dat in het eindtraject van de revalidatie van het ongeluk ook ruimte is voor een regelmatige massage en een stukje wellness en wie weet kunnen ook die behandelingen als letselschade geclaimd worden. Zeker in de eindfase kunnen dergelijke behandelingen echt baat hebben en bovendien heb je daar na zoveel pech en rampspoed ook wel een beetje recht op. Overigens is een letselschade vergoeding een vergoeding die niet zomaar even overgemaakt wordt. Dat heeft ook te maken met het feit dat er vaak behoorlijke bedragen mee gemoeid zijn. 

Laat het lekker aan de specialist in letselschade over, kun jij je richten op jouw herstel

Om die reden is het goed de letselschade en alles wat daar mee te maken heeft over te laten aan een letselschade specialist. Je mist zelf de expertise en bovendien ben je kort na een ongeval fysiek en geestelijk vaak niet in staat om je er zelf mee bezig te houden. Jij kunt je door het werk van de specialist richten op herstel, de letselschade wordt ondertussen wel door een specialist geclaimd.

Verschil tussen materiële en immateriële kosten

Overigens kun je de letselschade opdelen in twee soorten. In eerste instantie heb je de materiële schade. Dat is de schade die in geld uit te drukken is. Dan kun je denken aan de daadwerkelijke kosten voor medische behandelingen – en misschien dus later wel de behandelingen in de vorm van massages – bijvoorbeeld of de schade die tijdens het ongeval ontstaan is. Daarnaast is er nog immateriële schade. Deze schade laat zich moeilijk in een geldbedrag uitdrukken. Niet voor niets wordt dit ook wel de emotionele schade genoemd, een andere term die hiervoor gebruikt wordt is wel smartengeld.

De veroorzaker moet de schuld officieel erkennen

Je hebt echter niet zomaar de vergoeding voor letselschade binnen en kunt er niet zomaar vanuit gaan dat jij straks de massages ook vergoed ziet worden. Belangrijkste en meteen ook moeilijkste voorwaarde is dat de veroorzaker officieel erkent dat hij of zij schuldig is aan het ongeval. Daar moet de specialist dus in eerste instantie mee aan de slag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden