Voor kaakklachten naar de chiropractor

Geplaatst op

Ook bij kaakklachten kunt u terecht bij de chiropractor, deze kan adviseren en behandelen. Veelal weet men niet dat chiropractie Hilversum expert is op het gebied van kaakklachten. De beweging van het kaakgewricht is uiterst complex. De chiropractor heeft een vijfjarige universitaire opleiding genoten waarin het behandelen van de kaak één van de speerpunten is. Behandeling bij MoveWell gaat niet alleen met de chiropractor maar kan ook gecombineerd worden met de fysiotherapeut.

Niet alleen de kaak wordt behandeld door chiropractor maar er zal ook gekeken worden naar de omliggende scharnieren. Denk hierbij aan de nek en de bovenrug. Deze moeten optimaal bewegen om de kaak optimaal te laten bewegen. Ook wordt er gekeken naar de spieren. De spieren kunnen zo gespannen zijn dat de functie van het kaakgewricht achteruit gaat. De chiropractor past zeer licht technieken toe. Uiteraard kan dit een soort massage zijn maar voornamelijk bestaat de behandeling uit lichte druktechnieken.

Wat kunnen de chiropractie MoveWell betekenen bij kaakklachten?

Chiropractie bij MoveWell kan een oplossing bieden voor problemen met de kaak. Deze aandoeningen kunnen pijn, stijfheid en beperkingen van de kaakbeweging veroorzaken en kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals stress, verkeerde houding, slechte gewoonten zoals tandenknarsen en nagelbijten, of letsel aan het kaakgewricht. Kaakklachten komen vaak voor en wordt in de meeste gevallen genegeerd.

Een chiropractor kan helpen bij het verbeteren van de houding en beweging van de kaak, het versterken van de spieren rond de kaak en het aanleren van technieken om te ontspannen. Het doel van deze behandeling is om pijn te verminderen en de beweeglijkheid en functionaliteit van de kaak te verbeteren.

Andere oorzaken

Soms kunnen chiropractische kaakproblemen ook samenhangen met andere aandoeningen, zoals het TMJ-syndroom of aangezichtspijn. Daarom is het belangrijk om een deskundige chiropractor te raadplegen voor een juiste diagnose en effectieve behandeling.

Om chiropractische kaakklachten te voorkomen, kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals: het beperken van stress en het aanleren van gezonde gewoonten. Regelmatige bezoeken aan de chiropractor kunnen ook helpen om de gezondheid van de kaak te ondersteunen en eventuele problemen op te sporen en op te lossen.

Wat kan een kaakspecialist betekenen?

Een chiropractor van MoveWell kan verschillende behandelmethoden toepassen bij chiropractische kaakklachten, afhankelijk van de specifieke aandoening en de behoeften van de patiënt. Sommige van deze behandelmethoden omvatten:

Oefentherapie

De chiropractor kan oefeningen aanbevelen om de kaakspieren te versterken en de beweging van het kaakgewricht te verbeteren.

Massagetherapie

Massagetherapie van de spieren rond de kaak kan helpen om spanningen te verminderen en de beweging van de kaak te verbeteren.

Ultrageluid

Ultrageluid kan worden gebruikt om ontstekingen en pijn in de kaak te verminderen.

Manuele therapie

De chiropractor kan handmatige technieken toepassen om de houding van het kaakgewricht te verbeteren en de beweging te versoepelen.

Gedragstherapie

De chiropractor kan gedragstherapie aanbevelen om slechte gewoonten, zoals knarsetanden of nagelbijten, te overwinnen en de gezondheid van de kaak te verbeteren.

De chiropractor zal samen met de patiënt een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de patiënt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden