Vijf tekenen dat je een eetstoornis hebt

Geplaatst op

Ook al staat het in de naam, eetstoornissen gaan niet alleen over eten. Het zijn ingewikkelde psychische problemen die vaak de hulp nodig hebben van gekwalificeerde medische en psychologische professionals van een eetstoornis kliniek. Alleen al in de Verenigde Staten hebben naar schatting 28 miljoen mensen nu een eetstoornis of hebben in het verleden een eetstoornis gehad. Een verscheidenheid aan psychiatrische ziekten, eetstoornissen genaamd, kan leiden tot de ontwikkeling van ongezonde eetpatronen. Ze kunnen beginnen met een fixatie op voedsel, hun gewicht of hun lichaamstype. Wanneer eetstoornissen ernstig zijn, kunnen ze een aanzienlijk negatief effect hebben op de gezondheid en, indien genegeerd, zelfs fataal zijn. Het is de op één na dodelijkste geestesziekte na een overdosis opiaten. Er zijn tal van symptomen die mensen met een eetstoornis kunnen ervaren. Ernstige dieetbeperkingen, eetbuien en zuiverende acties zoals braken of overmatige lichaamsbeweging zijn veelvoorkomende symptomen. Eetstoornissen kunnen iedereen van elk geslacht in elke levensfase treffen. Ze komen echter steeds vaker voor bij mannen en genderneutrale personen.

Slechte perceptie van hun lichaamsvorm

Mensen die lijden aan een eetstoornis kunnen zich extreme zorgen maken over hun uiterlijk. Ze kunnen vaak in de spiegel kijken om te controleren op waargenomen gebreken. Als ze besluiten dat ze te dun of te dik zijn, zullen ze stoppen of op een slechte manier meer gaan eten. Lijders kunnen ook ongemakkelijk lijken tijdens het eten in het openbaar. Ze denken misschien dat ze worden beoordeeld omdat ze ’te veel’ in het openbaar eten. Daarom kunnen ze ervoor kiezen om thuis te eten of helemaal niet te eten. Als je iemand kent met dit teken, moet je hem of haar aanmoedigen om zo snel mogelijk naar kliniek Breda te komen.

Niet goed eten

Mensen die lijden aan een eetstoornis kunnen zelfs alleen een specifiek voedingsmiddel of voedselgroep eten. Dit kan slecht zijn als het enige voedsel dat de patiënten willen eten junkfood is, zoals hamburgers, enzovoort. Erger nog, sommigen van hen kunnen zelfs maaltijden overslaan of slechts een kleine hoeveelheid voedsel consumeren. Dit kan in de toekomst voor nog meer problemen zorgen. Hun interne organen kunnen falen omdat ze niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen of te veel van een bepaald voedsel krijgen.

Merkbare gewichtsveranderingen

Patiënten kunnen gewichtsveranderingen hebben die merkbaar zijn. Mensen met anorexia hebben de neiging om te stoppen of minder te eten om er dunner uit te zien. Aan de andere kant kunnen mensen die geobsedeerd zijn door voedsel meer eten om hun stress te verminderen. Op hun beurt zal hun gewicht aanzienlijk toenemen. Dit kan voor verdere problemen zorgen. Als ze te veel junkfood eten, kunnen ze constipatie en andere algemene gastro-intestinale symptomen hebben.

Interne gezondheidsproblemen

Mensen met eetstoornissen kunnen bloedarmoede, lage schildklier- en hormoonspiegels, een laag kaliumgehalte en een laag aantal witte en rode bloedcellen hebben. Dit komt omdat ze niet goed eten. Daardoor krijgen ze niet de voedingsstoffen binnen die hun lichaam echt nodig heeft. Bovendien kan dit onvastheid veroorzaken, vooral bij het staan. Ze kunnen zelfs vaak flauwvallen.

Externe lichaamsproblemen

Gebrek aan voedingsstoffen kan ook een droge huid, kwetsbare nagels en zwelling van de haarzakjes veroorzaken. Ze kunnen ook gaatjes of tandverkleuring hebben veroorzaakt door braken in het geval van boulimia. Ook spiertrillingen komen vaak voor. Patiënten kunnen ook een bleke huid hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden