Wanneer moet je je tandenpoetsen?

Geplaatst op

Al voor een lange tijd is het advies om twee keer per dag, twee minuten lang je tanden te poetsen. Elke ochtend en ’s avonds tandenpoetsen lijkt voor de meesten de standaard te zijn. Maar wat als je je tanden op het verkeerde moment van je ochtendroutine poetst? Sommige deskundigen zeggen dat je het beste je tanden kunt poetsen vóór het ontbijt, terwijl anderen aanraden om na het ontbijt te poetsen. In deze blog zoeken we uit wanneer je het best je tanden kunt poetsen.

Tandenpoetsen voor het ontbijt

Terwijl je slaapt, ontstaan tandplak-veroorzakende bacteriën. Dat is de reden waarom je wakker wordt met een zogenoemde ‘ochtendadem’. Door de bacteriën direct weg te poetsen met tandpasta, worden je tanden van tandplak verwijderd. 

Ook komt de speekselproductie op gang wanneer je ’s ochtends als eerst je tanden poetst. Speeksel helpt je voedsel af te breken en doodt op natuurlijke wijze schadelijke bacteriën in je mond. 

Tot slot beschermt tandpasta je glazuur tegen zuur in je voedsel. Wel is aan te raden om minstens 30 minuten te wachten voor je iets zuurs consumeert. 

Om al deze redenen is het beter om je tanden te poetsen vóór je gaat ontbijten.

Voorzorgsmaatregelen voor poetsen na het ontbijt

Wanneer je het toch prettiger vindt om je tanden na het ontbijt te poetsen, kan dat alsnog maar moet je het volgende in gedachten houden:

Poets je tanden niet direct na het ontbijt. Wanneer je net zuur voedsel hebt gegeten, kan je je glazuur aantasten en dat wil je niet. De slechtste voedingsmiddelen voor je tandglazuur zijn:

–       Sinaasappelsap

–       Citrusvruchten

–       Brood

–       Gebak

30 minuten tot een uur wachten met tandenpoetsen na je laatste maaltijd is de beste manier om er zeker van te zijn dat je je glazuur niet beschadigd. Wil je meer informatie over je gebit? Neem contact op met tandarts Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden