Wil je ergonomisch werken? Dan heb je deze ergonomische kantoormeubelen nodig

Geplaatst op

Wanneer je een gezonde werkhouding wil aannemen om fysieke klachten zoals nek-, rug- en schouderpijn te voorkomen, is ergonomisch werken precies wat je nodig hebt. Het is belangrijk om de gezondheid van je lichaam op werk net zo serieus te nemen als wanneer je in je vrije tijd aandacht aan je gezondheid besteed. Wist je dat je werkgever verplicht is om een veilige en gezonde werkomgeving voor het personeel te verzorgen? Je kunt hem of haar dus gewoon om ergonomische kantoormeubelen vragen, zelfs als je thuis werkt. Op deze pagina lees je welke voordelen er aan het gebruik van een ergonomische bureaustoel zitten en uit welke andere ergonomische kantoormeubelen je nog meer kunt kiezen.

Welke voordelen zitten er aan een ergonomische bureaustoel?

Ben je van plan om een ergonomische bureaustoel bij je werkgever te pitchen? Dan is het belangrijk om van de voordelen op de hoogte te zijn. Dit helpt je misschien om de werkgever over te halen om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Het belangrijkste voordeel aan dit soort bureaustoelen is, dat je klachtenvrij kunt zitten. Dit is belangrijk als jij je baan gedurende 8 of 9 uur per dag zittend doorbrengt. Je lichaam wordt door de ergonomische bureaustoel op de juiste manier ondersteunt en je kunt de stoel ook aan je eigen lengte aanpassen. Verder zorgt een ergonomische bureaustoel voor een verhoogd comfort.

Wanneer je de stoelen aan je eigen lengte aanpast, zal het voelen alsof de stoel op maat gemaakt is voor je. Dit zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid en variatiemogelijkheden om ook eens op een andere manier te zitten.

Uit welke overige ergonomische kantoormeubelen kun je kiezen?

Naast de ergonomische bureaustoel, kun je uit nog veel meer ergonomische kantoormeubelen kiezen. Tegenwoordig wordt het belang van de juiste kantoormeubelen steeds meer zichtbaar. Werkgevers zien in dat zowel kort- als langdurig verzuim door de juiste kantoormeubelen voorkomen kan worden. Klachten zoals een muisarm, obesitas, rug-, nek- en schouderklachten kunnen door meer beweging op de werkvloer en de juiste ergonomische meubelen vermindert of zelfs voorkomen worden. Je zou bijvoorbeeld voor een bureaufiets, sta-zitbureau of een ergonomische muis kunnen kiezen. Het belangrijkste is dat je de kantoormeubelen kunt verstellen, zodat meerdere collega’s er gebruik van kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat flexibele werkplekken bijvoorbeeld geen probleem zijn en er geen scheve gezichten komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je meer over massages en heilzame therapieën uit het alternatieve, natuurgeneeskundige segment.

Contactgegevens

Via info @ kenkochairmassage.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden